Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Thursday, August 5

Melaka nightlife


Siapa kata melaka xde night life? ( setahu penulis, penulis la yang cakap macam 2 ). Sebenarnya banyak yang kita tak tahu mengenai bandar melaka nie. iye la orang tak biasa jalan malam sbb tue la tak tau nightlife area bandar Melaka nie. Antara tempat-tempat yang boleh dikunjungi oleh pelawat-pelawat yang ingin melawat ke Negeri Melaka ini adalah:
  1. Melaka Cruise (bayaran RM10)
  2. Menara Taming Sari (bayaran RM10)
  3. Pantai Klebang
  4. Pantai Puteri
  5. Dataran Pahlawan
  6. Mahkota Parade
  7. Pulau Arab
Banyak la tempat yang menarik boleh dikunjungi di sana. Penulis pon baru je explore nightlife kat sni. Memang x sangka Melaka amat menarik pada waktu malam. Temapat menarik pertama yang penulis kunjungi adalah Melaka Cruise. Buat pengetahuan pembaca Melaka cruise nie adalah tempat beribadah seisi keluarga sambil meninjau bandar melaka melalui jalan sungai dengan menaiki bot. Bayaran dikenakan adalah RM10 bagi dewasa dan RM 5 bg kanak-kanak. Memang menarik la kerana, kita dapat menaiki bot dan meronda-ronda bandar Melaka dengan menaiki bot.  Kalau nak tau camne menariknya lawatan ini saksikalah gambar yang sempat dirakamkan ini:
Rugi kalo x pergi melancong ke Negeri Melaka nie... ape lagi jom melancong

No comments: