Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Monday, January 4

Katekan tidakkk... pada potong....

Nk tye da berapa ramai nak potong. Potong aper? bukan potong harge eh, bukan potong kerete, atau bukan macam potong daging ayam. Nak tau potong ape kena la belek2 cerita kat bawah nie.

Macam Iklan TM

"Paling Pantas dan Paling Stabil"

Kenapa percaya yang kurang mahir???

Btw bukan iklan TM yang akan diperkatakan tetapi sesuatu yang boleh dikatakan sama dan seakan sama dengan yang dimaksudkan CABLE

Seperti mana yang kita tahu, apa yang kita buat kalau ada kabel,

senang dapat kerja
senang hantar kerja
senang buat segalanya
senang tukar sekolah
senang dapat lesen
senang segalanya
senang naik flight
senang dapat tiket
senang lah!!!

So

Saya tidak marah, tapi kalau ada cable, mesti senang sebab daripada nak percayakan orang lain, lebih baik percayakan cable... sebab dah kenal, dan tahu selok belok

senang nak kasi pasal,
senang nak cari pasal
senang nak buang pasal...

Kan..???

Senang...


Jadi, susahlah mereka yang pakai wireles...

Kena berhempas pulas...

Kadang kadang excellent pun, susah sebab connection tak stabil sebab tak der kabel

So tak marahpun, xnak cakap apa apa...

Just menyatakan sesuatu mengenai CABLE

Hehehe

Jangan marah, jangan terasa... Hanya bercerita

Iklan adalah satu teknik promosi. Promosi adalah penting kepada mana-mana perniagaan pun. Iklan memang cepat mempengaruhi. Produk yang biasa-biasa sahaja pun boleh jadi killer jika iklan nya power. Sebab tu company sanggup mengeluarkan wang berjuta RM semata-mata untuk iklan.

Iklan paling hangat di tahun 2009 ialah iklan “potong”. Iklan potong yang pernah menjadi kontroversi kerana dikatakan mempunyai double meaning kepada perkataan “potong” tu. Rasanya ramai yang dah potong dan dah mencuba servis yang diiklankan tu iaitu P1 Wimax.

Tapi dari komen yang saya baca di forum-forum dan dari mulut ke mulut mereka yang pernah menggunakan perkhidmatan P1 ni adalah indah khabar dari rupa. Nasib baik lom potong dan tak mungkin akan potong sebab servis streamyx yang saya gunakan jarang menghampakan.

Mungkin anda tidak berpuashati dengan satu servis tu tetapi tidak semestinya yang lain tu lebih baik. Dinasihatkan sebelum potong tu semak dulu coverage di kawasan anda. Gambar di bawah ialah gambar yang diupload oleh saudara clorox bersih seorang forumer mengenai P1 Wimax yang ia gunakan.

Memang streamyx kadang-kadang selow tapi tak la sampai terpaksa letak modem dalam plastik dan gantung di tepi tingkap. Nasib baik tak potong.. potong sekali dah la huhuhu…

3 comments:

ai@reel said...

salam

lama x singgah diblog ini

selamat menyambut tahun 2010...

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

Pada suatu perkenalan yang baru
yang tidak disangka-sangka
satu jalinan persahabatan
di antara kita

dek keluhuran
ketulusan hatimu
sifat memahamimu
dalam mengeratkan hubungan

dalam jalinan persahabatan
sesungguhnya
kunci sebuah persahabatan
adalah pengertian dan kepercayaan

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

[[syidin]] said...

hahaha.ksian btol .sape y men gntung2 neh.wat lwak r p1 wimax neh.

Recent Posts