Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Monday, January 4

Bukit Ampang!!!! aku cabar kau


Pada malam 24 lalu, Pakcik and Makcik , we all pi jalan-jalan dating. Mula-mula pakcik x plan pon nak pi jenjanlan ngan makcik ko. Pakcik ari2 pada 24 hb 2 frust tertonggeng sbb pakcik gagal test kedua dari tempat keje pakcik. makcik lak kebetulan ajak pakcik jenjalan. Makcik nie memang nak kena la ngan pakcik nie, da la pakcik fail test 2, die leh lak nak ajak pakcik jenjalan. bile pakcik tye die jawab la x tau.

so dipendekkan cerita, pas je balik keje dengan ati yang menyirap, pakcik pon berpisah la dengan makcik ko, macik ko pi amik duit, pacik lak pi buat pekara bodo. Sedang pakcik berlumba motor dalam train, Macik ko lak sms, ajak Pacik kur lagi. hmm kali nie die ade da tempat nak pi. Pacik cakap ok jer kalo nak pi tempat tu tp jauh , macik ko sanggup ker?

Makcik ko, pantang dicabar, bagai dirasuk antu palembang, sanggup jer. So pakcik kena la tgu macik ko. Nak tau brape lama nak tunggu Macik ko sampai... cuba teka dan agak-agak? 2 minit.. salah... 2 jam... over la 2 kalo kowang teka 2 jam...tp memang dekat 2 jam pon, dekat sejam 2ominit gak la pacik tunggu die datang dari klcc ke bulatan pahang. Da berjanggut pakcik menunggu Macik ko.

Dipendekkan cerita, pacik pon dapat la naik ketempat tu. Tempat ape kowang tak tau.. namanya BUKIT AMPANG. kowang tgk la pic-pic nie, kowang jangan kaco taow Pacik n Macik ko nak dating nieee.....

Tadaaa intoducing: Makcik n Pacik





2 comments:

mijasa said...

ngahaha owg lmbt sbb jem la..mane de smpi sejam...tipu ah...hee

ai@reel said...

cantiknya tmpt tu...tapi saya belum sampai lagi

Recent Posts