Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Thursday, August 26

1 week punye entry

Salam ramadhan dan salam 1 Malaysia, Alhamdulillah kjap sungguh mase berlalu pergi dan sekarang kita berada di dalam petengahan ramadhan. Syukur kehadrat ilahi kerana penulis masih di kurniakan kesihatan yang sempurna dalam menjalani ibadah ini. Maaf da agak lama juga ya tak update blog kesayangan hamba nie eh. ade la dekat 1 week. Bukan ape x update cuma cabel line area kawasan rumah penulis nie kena sambar ngan petir so die x dapat la nak bela awal sbb kawasan kat sni slalu je ari  ujan al maklumlah petukaran monsun tengah berlaku area pantai barat ni. Jadi penulis buat sekali entri tuk seminggu boleh cuma takut pembca tak terlarat plak nak dengar bebelan dari penulis nie hehehe...

kita pergi kepada entri pertama pada kali ini iaitu: Ceh dasar kau pengotor..cuba lihat pic kat bawah nie
Jangan betulkan skrin komputer anda kerana apa yang anda lihat adalah realiti. adeh.... segan lak penulis nak mengaku nie adalah bilik penulis. Ado yang kate macam tongkang pecah, ade yang ada kate macam sarang tikus dan ada yang kate dasar bilik lelaki. Apa-apa pon kata yang penulis dapat penulis terima seadaanya. Ya penulis mengaku ini memang bilik penulis dan selepas kritikan yang penulis dapat dari mak penulis akhirnya bilik penulis tersebut berjaya dikemaskan. Bukan pemalas atau pengotor, al maklumlah kerja sebagai seorang pengganggur kehormat nie, kekadang penulis tertido depan tb jadi x sempat nak masuk bilik yang sedia x tersusun nie. ape2 pon penulis janji akan sentiasa kemaskan bilik penulis. Malu la kalau mak mertua datang mengintai huhuhu

entry ke 2 pula berkisar pasal hari lebaran yang bakal berkunjung tiba. Pada taun nie, perasaan raya di hati mak penulis agak girang sangat, al-maklumlah first time dapat beraya kat umah sendiri. Hmm macam mana nak mula yer... ok cam nie la.. kita stat dari apa yang dibuat dahulu k. Taun nie langsir umah penulis akan bertukar warne dari merah kepada putih kebiruan. da siap da langsirnya, buat sendri je tau mak penulis nie. Hmm picture langsir x siap lagi sbb belum gantung, jadi kita KIV dlu. Beralih kepada penukaran perabot pula. apa pendapat pembaca semua tentang kerosi kat bawah nie?
Amacam gedabak x huhuhu... nie la hasil penukarakan perabotnyer huhuhu da le besar keras lak tuh. Maaf nie bukan nak menunjuk just nak menyuarakan hati ini yang x dapat belengkor depan tv da sbb mak penulis mara kalo nak baring kat atas kerosi baru die nie huhuhu...

entri ke 3 pula pasal penukaran hp baru iaitu dari pada siri CSL kepada Samsung. Penulis nak maklumkan kepada pembaca yang bergelar sahabat kepada penulis, rakan rakan penulis dan kengkawan penulis. di sni penulis nak bgtau yang penulis da tukar HP jd no kamu semua da ilang. maafkan penulis kerana x save dlu dalam disket no kau orang. Kalo leh PM je penulis guna email k. Pe2 pon hp nie memang superb aaa siap kaler suci je warne putih hehehe.
Masih igt x korang yang penulis ada masukkan entry pasal haiwan ternakan penulis... kalo belum lagi cepat pi entry kat sebelah nie tajuk Adatlah duduk di desa. hehehe bukan ape sebenarnya nak bgtau yang ayam bulu mas penulis da jadi ibu ayam. opss jangan salah anggap kerana beliau bukan kategori ibu ayam cap manusia tetapi telah menjadi ibu kepada anak-anak beliau. Jom kita lihat picture kat bawah nie...
Mase solo laie
Da betolor


da ade anak da

Haaa amacam comey x anak die hehehe ade 7 ekor sumernyer... tp yg idup 2 je sbb 5 lagi da kena makan dek kucing !@#$%^&* punye kucing huhuhu...

Rasenye cukup la dlu entry pada kali ini, hmm apa kata hang komen la tentang xtvt penulis sepanjang x de internet 1 week nie hehehe pepe pon selamat menjalani ibadah puasa kengkawan.

3 comments:

Afzainizam said...

.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
----==--Kami Mengucapkan---==----
Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

weeehhhh biar betul ko punya bilik tuuuuu... dah syat ada ribut ke...

kalau mak aku lah dia tau bilik bersepak cam ni mau dia humban tilam bantal kat luar... adoiiii aku memang malas nak kemas bilik tidorrr niiiii....

afzainizam said...

.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
----==--Kami Mengucapkan---==----
Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

ohhhh ayam itu masih single dulunya tapi sekarang dah ada anak... tapi ibu dia putih anak dia macam macam colour wehhh... sapa lah ayah dia ni...

but aku suka entry baru ni coz ko citer pasal family house... ni kan baru reality punya story... hahhhh set sofa itu memang cantik sekali... but your mum tak kasi ko lepak atas set sofa itu pasal nak buat raya lah tuuu.... kalau my mum pun marah lanyak sofa dia kan... muvelous story ko kali ni

DaNieL HafIz said...

Hehe haah memang bilik aku la 2, huhuhu nak wat camne dalam umah nie banyak bilik so aku slalu tido bilik yang depan dan bilik tetamu, kekadang jugak ruang tamu 2 jadi bilik aku sampai kena marah ngan mak aku sbb da macam2 bau kat ruang tamu haha....

yang ayam 2 lak anak die satu pon xde bake die, suma ikut baka bapak die, ade yg ayam jantan, ada yang ayam serama. hahaha layan je la die lagi bagus dari manusia yang buang anak 2. Lebih mulia dari manusia yang buang anak.

Recent Posts