Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Saturday, February 28

Its all about strategy!

pertama skali, penulis nak tanya pernahkah anda makan ais krim?
hmm agak pelik juga soalan itu. Jika pembaca pernah makan ais
krim sila jawab soalan kedua: pernahkah anda makan 10 aiskrim
dalam tempoh 10 minit? hmm agak pelik juga soalan ini.

Kenape eh? tentu anda tertanya-tanya kenapa penulis beatanya
begitu, agak pelik kan. Sebenenarnya penulis nak ceritakan satu
hal nie, bukan pasal kemalangan, bukan pasal politik dan juga
bukan pasal gosip panas.

pada hari khamis yang lalu, penulis diberi satu task untuk makan
sebanyak 10 aiskrim. nampak task nie agak mudah dan melazatkan.
tp penulis tengah kering kontang, so penulis beli aiskrim murah je.
di pendekkan cerita, semasa dateline task ini tiba, penulis baru
teringat nak makan ais krim 2. hmm tu sebab penulis tanya pernah
tak pembaca makan 10 aiskrim selama sepuluh minit...

so penulis da buat da, nak test cuba la... jadi masa penulis beli
aiskrim 2(10 btg) penulis terfikir sejenak.." camne nak abizkan
suma nie". adeh gasak memang gasak. mana x nyer penulis
kena ulser kat mulut. so x leh makan benda2 sejuk, pedas, panas
dan manis. nak buang isi die membazir.

lupa penulis nak statekan task die sebenarnye nak kumpulkan 10 btg
aiskrim, bukan nak aiskrim 2. jd penulis dapat idea, sedang penulis
ke tempat tunggu bas, ade la sekumpulan adik2 baru balik skola,
ape lagi pelawa dieowg la, mana x bestnyer kena belanja. haisss

da dapat kumpulkan semua 10 btg 2, penulis bawa masuk dalam
class. Rupenyer ade ke patut penulis dan rakan penulis kena wat
model rumah guna btg tersebut. rase memang tertipu tepah la
penulis mase 2, knape x wat guna buluh, kenape x wat guna benda
lain. macam2 lah pemberi task nie

so mase diberi 60min, so ape yg diperlukan bukan lah alasan dan
helaan, its all about strategi. so ape lagi... bikin punya bikin
siap la umah kayu 2. tgk la sapa tukang buatnyer.
apa yang penulis nak state kan kat sini ialah jgn byk merungut
nanti kerja suma x jadi... adioosaaa



nie la model rumah yang penulis dan rakan buat- utuh dan stabil


yang nie pula kump cik wawa n cik nad- utuh tp x sama saiz


yang ni kumpulan miss tirah n miss dya - cantik tp x stabil


yang ni kumpulan mista ridwan n apez- x cantik n x stabil


the all picture combine.

2 comments:

Ajwin Ajeera said...

hehe.
klu dia ckp awl2,
baik kutip je btg ais krim kat tepi jln belambak.
haha

crazyloveman said...

mesti lah die punya yg paling cantik kan...
wakakakakaka
tapi kreativ la....

Recent Posts