Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Wednesday, May 6

Bye2 Student, welcome Kerja


tanggal 6 mei berakhir la final exam untuk penulis. Sekarang masa untuk jadi orang yang berkerjaya pula. hehehe nasib penulis agak baik, tengah penulis nak update blog nie , syarikat tempat bakal penulis akan buat latihan industri. lebih kurang macam nie la perbualan die

Penulis: Heloo

Black: Helo nie en hafiz ke?

Penulis: Ye, hafiz bercakap, nie sapa?

Black: oo ni black yang awak call ari 2.

Penulis: oo Black. Amacam boleh x nak buat praktikal kat sana

Black: Boleh2, bila awak boleh start mula?

Penulis: Hmm dalam resume da bagitau start bulan 7,

Black: xde butiran dari pihak u awak pon.

Penulis: ooo mcm nie, pihak u saya akan hantar segala butiran saya nak buat praktikal nanti,
bla...bla..bla...

kesimpulannya penulis dapat la buat praktikal di sana, ok la dari x dapat. Rupanya susah gak nak cari tempat praktikal musim2 ekonomi down nie. byk syarikat da kurangkan pekerjanya. hmm tempat praktikal yang penulis bakal kesana nie pon xde elaun. xpe la asalkan ada pengalaman jadi la. ALHAMDULILLAH.

No comments:

Recent Posts