Coretan

My photo
Jasin, Melaka, Malaysia
Dalam ranjau kehidupan, kita sering berhadapan dengan jalan buntu seolah-olah dunia ini akan kiamat. Kita diasak ke hujung jalan hingga tiada ruang untuk bernafas. Tiada lagi ruang untuk menapak walau selangkah. Tapi sebenarnya hidup kita belum berakhir, mesti ada ruang disekeliling kita untuk meneruskan kehidupan. Dan ingatlah penamat hidup hanyalah malaikatmaut yang memisahkan nyawa dari jasad kita.

Wednesday, September 10

Teh Tarik satu, Roti Telur Bawang satu

Pernahkah anda mendengar atau melihat atau memesan atau merasa 2 menu diatas?. Saya yakin ramai diantara kita yang amat-amat menggemari makanan diatas ini termasuklah saya sendiri. Teh tarik adalah minuman kegemaran rakyat malaysia, pergi sahaja ke kedai mamak atau kedai-kedai warung , sudah tentu menu teh tarik ini menjadi pilihan utama pelanggan disitu
roti canai juga menjadi menu utama warga malaysia apabila sampai sahaja dikedai mamak, bagi saya roti telur bawang menjadi pilihan kerana campuran bawang dan telur memberi kombinasi makanan yang memang sedap. sudah pasti ramai yang terliur dikala lapar apabila disebutkan menu ini kepadanya.
2 menu utama ini menjadi pilihan saya kerana saya amat meminatinya. kalau tak pekena sehari boleh demam jugalah. hehehe

No comments: